/a WK in 2022 - Qatar.nlHet weer in Doha
Click for Doha, Qatar Forecast
Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste nieuws? Meld u zich hier aan

home | sitemap | contact   
Qatar, officieel de Staat Qatar, is een Arabisch emiraat in het Midden-Oosten, aan de Perzische Golf. Qatar is een schiereiland dat grenst aan Saoedi-ArabiŽ en ten oosten ligt van Bahrein.
WK in 2022

WK 2022 toegewezen aan Qatar


Het wereldkampioenschap voetbal van 2022 wordt in Qatar gehouden. Dat heeft FIFA-voorzitter Sepp Blatter donderdag in ZŁrich laten weten. Ook de Verenigde Staten, Zuid-Korea, Australie en Japan waren in de race.

Voormalig Nederlands international Ronald de Boer was een van de ambassadeurs van het bid van het oliestaatje, dat geen grote achtergrond op voetbalgebied heeft. De Boer voetbalde in zijn nadagen enige tijd in het land. Het WK werd niet eerder in het Midden-Oosten gehouden.

Qatar presenteerde fraaie plannen aan de FIFA. Het wil bijvoorbeeld stadions bouwen met koeltechnieken. Het land heeft de financi»ele mogelijkheden de ideeŽn uit te voeren.

De Nederlandse trainer Co Adriaanse is actief in Qatar. Hij is bondscoach van het olympisch elftal.

Blijdschap in Qatar

In Qatar is de toewijzing van het WK voetbal van 2022 uitgebreid gevierd. De inwoners van het kleine golfstaatje gingen met vuvuzela's en vlaggen de straat op. ,,Een droom gaat in vervulling'', schreeuwden de toeschouwers het uit.

,,Qatar plaatst het Midden-Oosten op de wereldkaart'', aldus Sheikh Saud bin Abdulrahman Al-Thani, voorzitter van het Olympisch Comitť in Qatar. Het land heeft slechts 1,7 miljoen inwoners. De olierijke staat troefde de Verenigde Staten, Japan, Zuid-Korea en AustraliŽ af.Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer