/a Museum of Islamic Arts - Qatar.nlHet weer in Doha
Click for Doha, Qatar Forecast
Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste nieuws? Meld u zich hier aan

home | sitemap | contact   
Qatar, officieel de Staat Qatar, is een Arabisch emiraat in het Midden-Oosten, aan de Perzische Golf. Qatar is een schiereiland dat grenst aan Saoedi-ArabiŽ en ten oosten ligt van Bahrein.
Museum of Islamic Arts

Dit museum is gehuisvest in een schitterend bouwwerk van de beroemde Chinees-Amerikaanse architect Lee Pei op een aangelegd schiereiland in de baai van Corniche. Het museum wil ruimte bieden aan tienduizend kunstwerken van onschatbare waarde uit de moslimwereld en meer zijn dan alleen een uitstalling van kunst. Het is van plan een actieve rol te spelen op het gebied van onderzoek en restauratie en zal naast onderzoeksfaciliteiten voor wetenschappers uit het buitenland ook educatieve faciliteiten voor scholen bieden.

Het Museum of Islamic Art toont op 45.000 vierkante meter behalve Arabische en Aziatische kunst ook opvallend veel zogenoemde OriŽntaalse kunst.

Qatar kocht de afgelopen twintig jaar liefst zevenhonderd schilderijen en tekeningen van westerse kunstenaars uit met name de 19de eeuw, maar ook uit de 17de en 18de eeuw. Deze kunstwerken geven volgens de museumleiding een karakteristiek beeld van de visie van westerlingen op het leven in het voor hen verre oosten.Het Museum of Islamic Art is gebouwd op initiatief van sheik Hamad bin Khalifa Al Thani.Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer